Εμπλουτίζοντας τη μάθηση με κουΐζ


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η επιστροφή στα θρανία είναι πλέον προ των πυλών με άμεση συνέπεια μαθητές και εκπαιδευτικοί να ετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά. Νέες μέθοδοι, νέα προγράμματα νέες συνθήκες και βέβαια νέα τεχνολογικά εργαλεία είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν το έο σχολικό έτος. 


Ζητούμενο όλων είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών που θα επερχεται ως φυσική συνέεια ενός ενδιαφέροντος και ανοικτού τύπου μαθήματος που θα ευνοεί την ενεργητική και παιχνιώση μάθηση.  Η Katelyn Gebbia στο ιστολόγιο του εκπαιδευτικού ιδρύματος Elizabethtown College προτείνει η μαθησιακή διαδικασία να να εμπλουτιστεί με τη χρήση της τεχνολογίας. Προτείνει τη χρήση του ενός ελεύθερου διαδραστικού εργαλείου όπως το Kahoot που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν, εύκολα και γρήγορα κουίζ. Τα κουίζ προβάλλονται στην τάξη και κάθε μαθητής απαντάει σε αυτά μέσα από τη δική του συσκευή (υπολογιστή, τάμπλετ, smartphone).

Αρχικά ο εκπαιδευτικός θα έχει δημιουργήσει την παρουσάισή του στην πλατφόρμα Get kahoot και στη συνέχεια οι μαθητές θα μπορέσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα σε μορφή κουϊζ έχοντας εισέλθει στην αντίστοιχη πλατφόρμα του Kahoot

Με τη μέθοδο αυτή μποορύν να διοργανωθούν σκυταλοφρομίες γνώσεων, να δημιουργηθούν ομάδες μαθητών και με τον τρόπο αυτό η μάθηση να αποκτήσει ένα χαρακτήρα ομαδικού πνεύματος αλλα και συνεργασίας. 



Ενημέρωση: 06-09-2016 17:22 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις