Ποια είναι τα αγαπημένα εργαλεία των εκπαιδευτικών;


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τι γίνεται όταν μαζεύονται εκπαιδευτικοί από όλον τον κόσμο σε ένα και μοναδικό συνέδριο; Εκτός από το ότι λέγονται πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα πράγματα, ανταλλάζουν και απόψεις για το ποιες εφαρμογές τους έχουν φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμες!


Ποιες είναι λοιπόν οι αγαπημένες εφαρμογές εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο; Μία χρήσιμη λίστα βλέπουμε στο σημερινό άρθρο με εφαρμογές που μπορεί μερικές φορές να τις προσπερνάμε αλλά τελικά να αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες. 


Τα διάφορα εργαλεία της Google (Google Expeditions, Google street view κλπ) είναι ως συνήθως ενδιαφέροντα καθώς προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά να "είναι" σε έναν χώρο, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία ενώ έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε μια τεράστια βάση πληροφοριών. Ενδιαφέρουσα είναι και μία πλατφόρμα που περιλαμβάνει τα συντάγματα από όλον τον κόσμο και οι μαθητές μπορούν να κάνουν αναζητήσεις και συγκρίσεις. Ακόμα, υπάρχουν εφαρμογές για το ανθρώπινο σώμα, για να βλέπουν βίντεο οι μαθητές χωρίς επικίνδυνες διαφημίσεις ή ακόμα και εργαλεία για να βλέπουν βίντεο από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Ετικέττες: applications, education, technology, google


Ενημέρωση: 07-07-2016 06:53 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις