Οι δικές μου ιστορίες


Κατηγορία: Ιστοχώροι
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com



Η συγγραφή, η δημιουργία, αλλά και η ανάγνωση ιστοριών είναι μία διαδικασία άκρως ευεργετική και παιδαγωγική για τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, αφού μέσα από τΗν ανάγνωση ιστοριών και παραμυθιών θεμελιώνουν τη γνώση για τον κόσμο.


Ζητούμενο της εποχής μας είναι να μπορέσει να ενσωματωθεί και η τεχνολογία στη διαδικασία αυτή αφού ενυπάρχει και θεωρείται πλέον φυσικό περιβάλλον για τα παιδια. Ο ιστοχώρος MyStorybook αποτελεί ένα εύκολο παράδειγμα για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία σε μία παραδοσιακή καθημερινή συνήθεια όπως η ανάγνωση των ιστοριών και η δημιουργία νέων. Στο συγκεκριμένο ιστοχώρο γοενίς, εκπαιδευτικοί αλλά και παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ιστορίες χρησιμοποιώντας τους χαρακτήρες και τα γραφικά του εργαλείου ή δημιουργώντας δικά τους, μπορούν να εκτυπώσουν το βιβλίο και βέβαια έχει και μαθήματα μέ οδηγό βήμα βήμα για δημιουργική γραφή.


Παράλληλα, μπορούν να διαβάσουν ιστορίες που έχουν δημιουργήσει άλλα παιδιά αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε μία ιδιαίτερα πλούσια διαδικτυακή βιβλιοθήκη.


 



Ενημέρωση: 10-05-2016 11:07 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις