Τα μαθήματα των καλλιτεχνικών και της μουσικής γίνονται ενδιαφέροντα!


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Ελένη Ρεβέκκα Στάιου - erstaiou@media.uoa.gr


Τα καλλιτεχνικά και η μουσική είναι δύο μαθήματα στο σχολείο που για κάποιους μπορούν να είναι περίπατος-ειδικά αν υπάρχει και κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο- αλλά για κάποιους άλλους μπορούν να είναι από βαρετά μέχρι ιδιαίτερα δύσκολα. Με την τεχνολογία και το διαδίκτυο όμως, ακόμα και αυτά τα μαθήματα, μπορούν να γίνουν διασκεδαστικά και ευχάριστα. 


Πάρτε για παράδειγμα το μάθημα της μουσικής. Μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητικό όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές αν δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και ικανότητες. Εδώ έρχεται να βοηθήσει η ΕΜΜΕΛΕΙΑ, που είναι ένα διαδικτυακό λογισμικό για το μάθημα της μουσικής του δημοτικού και περιλαμβάνει υλικό για μεγαλύτερη ποικιλία στο μάθηματα με ήχους από το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον αλλά και από τη μουσική δραστηριότητα του ανθρώπου.


Άλλο ένα παράδειγμα είναι και το μάθημα των Καλλιτεχνικών και οι κατασκευές που κάνουμε σε αυτό. Όλοι έχουμε φτιάξει χάρτινα αεροπλανάκια κάποια στιγμή και με την εφαρμογή How to make paper airplanes, έχουμε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα φτιάξουμε πολλά και διαφορετικά μοντέλα αεροπλάνων από χαρτί. 



Ενημέρωση: 05-05-2016 06:28 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις