Δημιουργώντας διαδικτυακά μαθήματα


Κατηγορία: Εργαλεία
Συνεισφορά: Αλεξάνδρα Νάκου - alexandranakou@gmail.com


Η τεχνολογική επανασταση έχει συντελέσει στο να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές ένα μεγάλο όπλο για τη διδασκαλία αλλά και τη μάθηση. Πολλαπλά εργαλεία κάνουν την εμφάνισή τους για διαχείριση, ανάπτυξη και προσαρμογή προσωπικού εκπαιδευτικού περιεχομένου. 


Το βασικό ζητούμενο των εκπαδιευτικών είναι να μποορύν να δημιουργούν περιεχόμενο υποστηρικτικό του γνωστικού τους αντικειμένου με στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να επιτύχουν μεγαλύτερη κατανόηση αλλά και να αποκτήσουν μία παραπάνω υποστήριξη και στο σπίτι, εκτός της διδακτικής αίθουσας. 

 

Το Educreations διαθέτει δύο τρόπους εγγραφής ως εκπαιδευτικός ή ως μαθητής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα εγγραφής της φωνής αλλά και δημιουργία περιεχομένου. Έτσι, λειτουργεί σαν διαδραστικός πίνακας. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να διδάσκει κάποιο μάθημα όπως μέσα στη σχολική τάξη, δείχνοντας την όλη πορεία βήμα-βήμα. Στη συνέχεια, μπορεί να αποθηκεύσει το μάθημά του και να το μοιραστεί με τους μαθητές του οι οποίοι είτε έλειψαν εκείνη την ημέρα ή θέλουν να το ξαναθυμηθούν. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους μαθητές οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μία εργασία τους στον εκπαιδευτικό αναλύοντας τον τρόπο σκέψης τους, χωρίς να παρευρίσκονται απαραίτητα στην τάξη. 



Ενημέρωση: 15-02-2016 10:41 | Αρχείο Κατηγορίας Ειδήσεις